Kui tahad Kassiabist kassi võtta...

Arvad, et tahaksid kassi? Loe enne seda.
Tuled kassi vaatama? Loe enne seda.

Tuesday, August 19, 2014

Kodu-uudised

Vahepeal on kirjutamisse jälle nii suur paus sisse jäänud. Matu, Bassu ja Neila on juba ammugi uutes kodudes ja nende ema, maailma armsaim, südamlikem ja leebeim verinoor kiisutüdruk Glafira Kassiabi kesklinna-hoiukodus teiste kiisude juures. Seda muidugi mitte sellepärast, et ta mulle ei meeldiks või et ma temast tüdinud oleks, vaid ikka seetõttu, et Kassiabis on tal suurem lootus kodu leida. Seal käib rohkem inimesi. Kellelegi ikka mu armas ja hea Glafirake silma jääb.
Lisaks on hetkel kassiuputus ja hoiukodukohtadele suured järjekorrad. Abivajavad kassid ei lõppe iialgi. Mul oli vaja saata Glafira Kassiabisse (kus tema eest väga hästi hoolitsetakse), sest hoiukodukohta minu rõdul vajasid juba uued kassid. Aga nendest hiljem. Kõigepealt kodu-uudised.
 
Bassul, Matul ja Neilal läheb hästi :)
 
MATU-UUDISED I
Väike Matu on nüüd oma uues kodus ja täitsa rahul. Mingeid tagasilööke vaktsiin ei paistnud küll tekitavat. Esimesed pool tundi uudistas rahulikult toas ringi ja siis hakkas juba ringi jooksma ja kõige ettejuhtuvaga mängima. Öösel oli korraks isegi voodisse oma uute omanike kaissu roninud :)
Pilte me hetkel teha ei jõudnud, aga paari nädala pärast lähme uuesti külla, siis saadame kindlasti!
 
MATU-UUDISED II
Saadan nüüd lõpuks ka pildi Matust oma uues kodus. :)
Ise ma kohal ei käinud, aga elukaaslane rääkis, et Matu mängib meeletult palju, jookseb mööda hoovi ja tube ringi, ronib puude otsa ning on koera ka enda tahtmise järgi paika pannud :)
Kuna selle suve palavate ilmadega olid majas ikka aknad lahti, siis ei läinud kaua, et Matu oma perenaisele avatud akna kaudu õue järgi oleks tahtnud minna.  Üldiselt talle väga ei meeldi, kui teda üksi jäetakse ja käib pigem kogu aeg perenaise/peremehe kannul. Seetõttu on tal nüüd ka vaba voli käia nii õues kui toas :)
Ehk et Matul läheb hästi ja ta kasvab mühinal!
 
 
 
BASSU-UUDISED I
Juba paar päeva koos kassipojaga ja enam ei kujuta ette, et Bassut ei oleks meiega.
Nüüd on ta juba täiesti kodunenud ja tormab ringi, sööb ilusti ja käib liivakastis. Isegi kakas juba. Tundub, et ta on oma esimese ōhtu kurvastusest üle saanud. Siis ta näugus küll haledasti ja istus ühe koha peal ja kartis kōike ja kōiki. Leidis endale juba lemmik tukkumis- ja magamiskoha diivani seljatoe taga. Talle meeldib ka riidekapis uudistada. Praegu üritab mööda kuivama riputatud pesu üles ronida. 
Igatahes on ta väga numpsik!
See pilt on tehtud 25. juulil. Siis seadis ta ennast ka diivanile istuma.
 
 
 
BASSU-UUDISED II
Bassu on õnnelik kassipoiss ja meie koduga väga rahul. Lemmikuks konserviks on tal kujunenud ühe itaalia firma tuunikala konserv, mille nimel oleks ta võimeline ka läbi rõnga hüppama :) praeguste palavate ilmadega on ta üsnagi väsinud: praegu magab õe öökapi all varjus. 
Täna käisime ka Vilde tee loomakliinikus Bassukesel küüsi lõikamas. Läksime bussiga ja kogu tee ta näugus haledalt. Bussis oli palav ja umbne ja seal oli palju võõraid lõhnu ning hääli, nii et saan temast täiesti aru. Ta lasi enda küüned rahulikult ära lõigata ning ei punninud üldse vastu. Nüüd on tal kindlasti parem mängida: enne jäi ta kogu aeg küüntega oma lemmiku hiire külge kinni. 
P.S. Pildil on ta oma lemmikkohas - diivanipatjade taga. 
(Lõpus oli veel ka teadaanne, et kiisu on kodus natuke aevastama hakanud.)
 
 
BASSU-UUDISED III
Meie emaga oleme juba Soomes. Bassu enam ei aevasta ning jookseb õel järgi nagu koer. :) 
Manuses on ka Bassust pilt - kui veel Eestis olime, äratas ta meid iga päev sellise näoga üles. Siis muidugi tõusime üles ja andsime talle konservi, sest kuidas sa nii nunnule kiisule saad ei öelda? 
 
 
 
NEILA-UUDISED I
Esimesed 1,5 päeva Neila kartis, otsis ema. Sõi hästi natuke. Praegu on ta juba harjunud meiega, sööb hästi, tema kõige lemmikumaks toiduks jäi sama, nagu oli: kanafilee ja kohvikoor. Neila on väga tubli kiisu, kohe alguses hakkas liivakasti pissile käima. Täna käisime esimene kord õues jalutamas, kõik on huvitav, aga on veel hirm. 
Laps mängib kiisuga ja tundub, et neile mõlemale meeldib.
 
NEILA-UUDISED II
Saadan paar Neila pilti. Meil läheb kõik kenasti. Neila on väga tark kiisu, kui ütled talle, et seda ei tohi, siis rohkem ta ei tee. Lapsele ka väga meeldib temaga mängida. 
 


 

No comments:

Post a Comment