Kui tahad Kassiabist kassi võtta...

Arvad, et tahaksid kassi? Loe enne seda.
Tuled kassi vaatama? Loe enne seda.

Monday, March 2, 2015

Uudiseid Lemmist

Lemmiku poe kiisu nimi on nüüd siis Lemmi :)
Lemmil läheb pisut paremini.
Aga enne seda, kui tal paremaks läks, läks hoopis halvemaks. Nimelt sama reede õhtul, kui temaga arsti juures olin käinud, hakkas ta põsepealne mädapaise lausa tundidega suurenema, nii et mul tekkis tõsine hirm ta silma pärast. Konsulteerides Loomade Kiirabi valvearsti ja teiste kassiabilistega, tegime siiski otsuse oodata hommikuni ning laupäeval arsti juurde minna.

Laupäeval veetsime Lemmiga kena pärastlõunase tunnikese Kassiabi ühe lemmikarsti juures Mustakivi loomakliinikus. Arst torkas tal põse läbi ja tõmbas süstlaga mäda välja. Aga visiidi lõpuks oli see juba jälle kogunenud. Sellest ajast peale (ca nädal aega) ongi kogu aeg nii, et mina muudkui pigistan välja, aga kohe koguneb uus asemele. Täitsa müstika, kust see tuleb ja miks see järele ei jää. Arstiga koos uurisime väga põhjalikult ta suud, aga absoluutselt mitte midagi polnud näha. Hambaopile peab ta minema küll, sest hambad on lagunenud ja koledad, aga ma ei usu, et põletik põses neist oleks tingitud. Mäda on põseseina sees, mitte igemes.

Pea peal on tal jah seen, seekord helendas see UV-lambi valguses kenasti heleroheliselt. Seenetablette talle aga määrata ei saa, sest ta on endiselt liiga kõhnake. Seega on hetkel ainus võimalus seent ravida laike pestes ja kreemitades.

Ma pesin ta nädal tagasi ka üleni korralikult ära. Pesuvesi oli tumepruun. Aga kass, kes sealt väljus, oli kena ja hall :) Kammisin ta ära ka, nii et kõik pusad viimseni said eemaldatud. Tulemuseks oli muidugi väga auguline kasukas, aga küll see jälle täis kasvab. Karv on tal hästi peene struktuuriga, kerge ja lendlev nagu vatt. Mis tähendab ka seda, et uued pusad tekivad ülikergelt. Nii et teda peab iga päev kindlasti kammima. Õnneks meeldib see Lemmile väga, ta täielikult kaifib kammimist, nurrub, puksib peaga ja keerutab end sinna-tänna, et ikka kõik kohad saaks läbi käidud.


Vot, aga eile käisime siis taas arsti juures kontrollis ja saime kiita - Lemmi pidi juba palju parem välja nägema. Põses paistab ka mäda natuke vähem olevat, kuigi ühe süstlatäie sai arst sealt siiski kätte. Seen helendab endiselt rõõmsalt ja roheliselt, aga nüüd sain uue vahendi, millega seda pesta. Loodame, et aitab. Ja arst julges talle nüüd uue antibiootikumi ka määrata. Sellega loodame põletiku põses maha saada. Kui ei õnnestu, siis peab ta ikka opile minema.

Noh, veel on tal gaasid ja seedimine endiselt pisut korrast ära. Ja on ka näha, et tal kõht veidi valutab, sest ta jääb tihti sellisesse kössis asendisse konutama. Tegime eile talle röntgeni ka, millelt olid gaasid samuti näha. Ja veel oli sealt näha, et kõhuõõnes on vaba vedelik. See on üsna halb märk, kuid lootust on, et see taandub mõne aja pärast iseenesest. Võtame samm korraga ja katsume kõigepealt selle põsega hakkama saada.

Ise on Lemmi jätkuvalt väga sõbralik ja tore kiisu. Ta veedab oma päevi süües ja magades. Magab alati oma pehmes pesas, nagu tõeline printsessike. Ja esteet on ta ka liivakasti kasutamisel: see peab alati olema täiesti puhas, vastasel juhul ta ju lihtsalt EI SAA sinna minna! Äkki määrib veel oma kaunid käpakesed ära. Kui aga liivakast ei ole puhas, siis ei jää tal muud üle kui häda põrandale teha. Seepärast on Lemmil hetkel kaks liivakasti - kui ühes on juba käidud ja hoiuperenaine on kuskil ära ega saa kohe koristama tormata, saab Lemmike kenasti teist kasti kasutada. See süsteem meil siiani toimib. Selliseid printsesse herneteral pole mul enne olnud :)


No comments:

Post a Comment